Kunst is een super breed begrip want iedereen heeft weer andere gedachtes over wanneer iets nou kunst is. Ik ben gaan opzoeken wat er verschijnt op internet bij het woord kunst. Er verscheen vervolgens dat kunst in het algemeen wordt verstaan onder creatieve menselijke uitingen, schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, beeldhouwen, moderne media, theater, muziek en zang, dans, film, bouwkunde of architectuur, literatuur en poëzie. Verschillende culturen hebben ook zo hun kunst, wat voor hun meer waarde heeft dan andere objecten. Kunst is bedoeld om reacties op te prikkelen. Mensen die kunst maar apart vinden zullen zeggen dat dit een Swiffer is. Net zoals ik wel eens zeg in een museum ‘dit kan mijn kleine zusje ook’. Echte kenners zien hier een vroeg hoogtepunt uit het Amsterdamse dadaïsme, waar de draak wordt gestoken met het postmoderne vooruitgangsdenken van Zwitserse ex-conservatoren begin 2001. Iedereen bekijkt het vanuit zijn eigen standpunt.

Kunst is niet iets wat ondertekend moet worden door kunstenaars als kunst. Bijvoorbeeld een van Gogh schilderij dat is door een hele grote groep erkent als kunst. Bijvoorbeeld bij een museum, ik neem nu even een moderne-kunst- museum, die oprichters van dat museum laten moderne schilderijen zien omdat ze dat mooi vinden en mensen die daar in mee gaan en het ook mooi vinden kunnen dat museum bezoeken. Ook daar worden njet schilderijen gehangen die ondertekent zijn als algemeen kunst maar dat is voor die oprichters kunst.

Je hebt verschillende kunstvormen die je mooi kan vinden. De beroemdste zijn: Barok, Impressionisme,Romantiek,Expressionisme, Kubisme,Realisme, Surrealisme, Dadaïsme,Gotiek en de Stijl. Ik heb voor het vak Kunst- Bevo bijna al deze stijlen moeten leren dus ik weet wat het inhoud allemaal. Ik heb zelf te maken gehad met de Gotiek want ik ben afgelopen Mei-vakantie naar Parijs geweest en heb de Notre Dame bezocht die gebouwd is naar de gotische stijl. De Dom in Utrecht om njet te vergeten is ook een gotisch gebouw en uiteraard heb ik die ook een keer bezocht in mijn eigen stad. Toen ik dus in Parijs was heb ik ook de Sacre-Coeur bezocht en die heeft Barok als stijl net zoals het paleis op de Dam in Amsterdam daar ben ik ook geweest.

De vraag is aan mezelf wanneer vind ik nou iets kunst?

Ik vind iets kunst als meerdere mensen het kunst vinden. Ik heb niet mijn eigen soort kunst maar ga mee in wat de menigte kunst vindt zoals schilderijen van van Gogh of van Rembrandt. De beroemde kunst is het meest kunst voor mij. Soms vind ik kunst er makkelijk uitzien en vind ik het belachelijk dat dat kunst is want ik zie daar geen verhaal achter. De Nachtwacht vind ik heel mooi omdat die mensen zo echt geschilderd zijn, daarin zie ik van de maker is een vakman geweest want dit zou ik nooit kunnen namaken.

Het verschil tussen kunst en cultuur:

Cultuur is veel breder want het omvat naast kunst ook tradities en de gesproken taal in dat land en om Nederland als voorbeeld te nemen: klompen, kaas, molens, dijken. Cultuur is het gene wat een land kenmerkt en wat een samenleving gemeen heeft met elkaar. Kunst is meer individueel want het gaat om wat je zelf mooi vindt. Kunst is ook cultuur maar meestal is het dan kunst van Nederlandse schilders of van wat de meeste Nederlanders mooi vinden.

Culturele dingen die ik heb gedaan:

Ik ben vroeger naar musicals geweest zoals Mega Mindy of Cindrella en Nijntje. Ik ben naar concerten geweest zoals Justin Bieber, Ariana Grande en one direction. Museums die heb bezocht waren bijvoorbeeld: Rijksmuseum, Nemo, Spoorwegmuseum, Wonderkamers, Beeld en Geluid.