Filmhuis tja filmhuis je zal wel denken wat doen 16 jarige kinderen nou bij een filmhuis die gaan toch naar de bioscoop. Dat klopt maar dit keer hadden we een opdracht om naar een filmhuis te gaan. Wij gaan namelijk nooit naar een filmhuis omdat we niet weten wat het inhoud en wat het verschil nou is met den bioscoop. Wij (Liselotte, Julian en ik) zijn gaan Google naar filmhuizen en films die daar draaien. Het filmhuis is het Louis Hartloper complex geworden want die zit in de buurt en er draaide een leuk film op tijd. De film is The Murder of the Oriënt Express geworden want het mysterie in de film sprak ons wel aan namelijk wie de moordenaar in de trein is en de film werd ons aangeraden door andere leerlingen die er al heen waren geweest.

Het eerste wat me opviel aan het filmhuis was dat het ook echt een stenen huis was en het lag aan de rand van de stad dus niet heel vindbaar. Toen we binnen waren was er gelijk een restaurant binnen en daarachter was een deur naar de bioscoopzaal. De zaal was heel klein, er werd eerst een verhaal over de film verteld door een medewerker en toen kon de film beginnen.

De inhoud:

De film begint met een oude, rijke dectective. Hij had een hele grote snor en woonde in een een soort oud kasteel. Hij werd gediend met allemaal lekker eten. Hij kwam een oude vriend tegen en die zei tegen hem dat hij eens mee moest gaan met hem in de chique trein de Oriënt Express waar je op kan slapen en dineren om eens even tot rust te komen. De detective besluit mee te gaan en stapt samen met zijn vriend in de trein. De trein reed door de bergen maar er viel veel sneeuw van af waardoor de trein vast kwam te staan . De detective zit met allemaal andere passagiers vast in de trein. Op een dag werd in de trein de criminele baas  van de trein dood gevonden in zijn kamer. De detective had daardoor nog veel werk te dien in de trein, hij ging alle passagiers ondervragen. Hij gaat de een naar de andere af en iedereen had zo genaamd een alibi. De ene passagier was nog vreemder dan de ander. Elke keer als hij dacht de dader gevonden te hebben was het hem niet.  Het einde vertel ik maar niet maar het is iets heel onverwachts. De titel slaat daarom ook op de moordenaar in de trein : de Oriënt Express. De film zit vol mysterie en misdaad dus het is een mysterie film.

De film duurde 2 uur ongeveer. Ik vond de film erg leuk want het onderwerp was een keer wat anders dan de normale onderwerpen waar een film over gaat. Het gaat wel over moord maar er zit iets geheimzinnigs aan vast namelijk wie het gedaan heeft. Johnny Depp speelde ook in de film en dat is wel een bekende acteur. Op ene gegeven moment vond ik de film wel lang duren want elke keer dacht je van oké dat is waarschijnlijk de moordenaar maar dat was hem uit eindelijk weer niet toen dacht ik wel even van ik wil nu wel weten wie het is. Ik geef de film een 8.0. Ik zou zelf beste nog eens terug willen naar een filmhuis maar  bioscoop is toch netwerk at hipper voor onze leeftijd. Ik was er nog nooit geweest in zo’n filmhuis maar ik vond het ene leuke ervaring en een leuke film.

De leukste films die ik zelf ooit heb gezien zijn: Everything everything, The truman show, downsizing. Everything Everything gaat over ene meisje dat niet buiten mag komen van haar moeder omdat ze zogenaamd allergisch is voor de zon en allerlei bacteriën van buiten. Dat blijkt niet zo te zijn maar in de tijd dat ze binnen zat ontmoette ze een leuke jongen die haar buurjongen is. Ze kijken nara elkaar vanuit het raam en allen elkaar. Later ontsnappen ze samen naar buiten en gaan op vakantie, ze worden verliefd. The truman show gaat over een man die niet weet dat zijn leven opgenomen wordt en wordt uitgezonden op tv. Er gebeuren rare dingen elke keer in zijn leven en elke keer opnieuw, hij denkt dat het ene normaal leven is wat hij leidt. In werkelijkheid is de omgeving om hem heen een decor en de mensen zijn acteurs. Downsizing gaat over mensen die zich laten verkleinen naar duim grootte. Er wordt een mini stad voor ze gebouwd. Ik hou niet van actie films of van horror. Voor de rest vind ik alles leuk.